Δριμύ “κατηγορώ” του Μαν. Χαιρέτη κατά της δημοτικής αρχής

Με μια αυστηρή δήλωσή του που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Χαιρέτης επιτίθεται με σφοδρότητα στη δημοτική αρχή του Ηρακλείου, την οποία κατηγορεί για αντιδημοκρατική λειτουργία, για ποινικοποίηση φιλικών σχέσεων και για ένα “βουβό φόβο” που επικρατεί στην παράταξη, όπου “μια αυλή αποφασίζει για τα πάντα και εκτελεί τη γραμμή που δίνουν δυο συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία”.

Η δήλωση του κ. Χαιρέτη, που αναζωπυρώνει την ενδοπαραταξιακή κόντρα της “Δύναμης Πολιτών”, έχει ως εξής:

Ηράκλειο 11-12-2018 

Το 2014 μπήκα δυναμικά σε μια δημοτική παράταξη γιατί πίστεψα όπως πολλοί συνοδοιπόροι ότι με την συμμετοχή μας θα δίναμε στον Δήμο Ηρακλείου μια νέα προοπτική. 

Από την ημέρα της εκλογής μου υπηρέτησα την εντολή των Ηρακλειωτών με συνέπεια και με το θάρρος της γνώμης μου. Από όλες τις θέσεις της εκτελεστικής εξουσίας που μου ανατέθηκαν λειτούργησα με γνώμονα το κοινό καλό. Πήρα δύσκολες αποφάσεις, συνεργάστηκα άριστα με τους υπηρεσιακούς του Δήμου – τους οποίους ευχαριστώ για ακόμα μία φορά. Καθημερινά δίνουν ενα μεγάλο αγώνα για να καλύψουν τα κενά της δημοτικής αρχής.

Παρακολουθώντας την δημοτική αρχή διαπιστώνω ότι η δημοκρατική της λειτουργία υπάρχει μόνο στην εικόνα. Ο δημόσιος λόγος δίνεται μόνο μέσα απο διαρροές στα μέσα ενημέρωσης. Η δημοτική ομάδα ή η εκτελεστική επιτροπή συνεδριάζουν μόνο για να τιμωρηθούν ή να τραβηχτεί το αυτί σε αυτούς που σχολιάζουν θετικά ή επικροτούν σχόλια μη αρεστών στα κοινωνικά δίκτυα. Η ποινικοποίηση φιλικών σχέσεων, κομματικών οργάνων, κομματικών στελεχών είναι καθημερινή λειτουργία.

Ο βουβός φόβος που κάποιοι επικαλέστηκαν προεκλογικά έχει επικρατήσει στην παράταξη του Δημάρχου. Με υπογραφές νομιμοφροσύνης με δηλώσεις μετανοίας, με απειλές και άλλα ωραία προσπαθούν να κρατήσουν την συνοχή της ομάδας. Σήμερα μια αυλή αποφασίζει για τα πάντα και εκτελεί τη γραμμή που δίνουν δυο συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία. Οι αρεστοί αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, ο αυταρχισμός έχει μετατραπεί σε καθημερινή πράξη.

Ο καιρός προχωρά, η κοινωνία μας παρακολουθεί και θα μας κρίνει όλους .

Με καθαρή συνείδηση είμαι βέβαιος ότι τον βουβό φόβο σύντομα θα διαδεχτεί το δυνατό φως . 

Με εκτίμηση 

Μανώλης Χαιρέτης 

Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content