Εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης στα Χανιά

 

Τα Χανιά τιμούν και φέτος με διήμερες εκδηλώσεις την επέτειο της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου τις 18.30 στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Μεγάρου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης” στη Χαλέπα Χανίων.

Στην εκδήλωση,  έχει προσκληθει να παραστεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος, Νίκος Βούτσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναγόρευση του Θεόδωρου Βενιάμη και της Οικογένειας Δημητρίου Γελασάκη σε μεγάλους ευεργέτες του Ιδρύματος, καθώς και την αναγόρευση σε εταίρους του Ιδρύματος των Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης «Η Κρήτη» και των Χρίστου Βασιλόπουλου και Δημήτρη Πετρόπουλου, παραγωγών της τηλεοπτικής εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου».

Η εκδήλωση θα κλείσει με το επετειακό δρώμενο “Οδοιπορικό στους τόπους και τις μνήμες” από την μουσικοθεατρική ομάδα Ρasse-partout.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος Νίκου Βούτση.

Αύριο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι οποίες θα ξεκινήσουν, στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 07:00 με Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, ενώ στις 11:00  θα τελεστεί η δοξολογία.

Θα ακολουθήσει πομπή προς το  Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα. Αμέσως μετά θα γίνει επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στο Δημαρχείο Χανίων.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content