Μαρκογιαννάκης: Παραπονεμένος αλλά και ενωτικός

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία της Σούδας, όπου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη ομιλία του πρ. υπουργού κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε για μια ακόμη φορά το παράπονό του για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όμως έστειλε ενωτικό μήνυμα για το κόμμα. Παράλληλα, άφησε ανοικτό παράθυρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για επιστροφή του στο ψηφοδέλτιο, επιδεικνύοντας  τον μεγάλο αριθμό νεοδημοκρατών που συνέρρευσαν στη χθεσινή συγκέντρωση.

Στην ομιλία του είπε, μεταξύ άλλων πως είναι θέμα τιμης, να τον είχε αφήσει ο Μητσοτάκης να ανακοινώσει ο ίδιος οτι αποχωρεί από την πολιτική. Αποκάλεσε δε ως “φερετζέ” την επικαλούμενη ανανέωση που τον άφησε εκτός.

«Δεν ξεκίνησα από τα μεγάλα σαλόνια, η πορεία μου ειναι η επιτομή του αυτοδημιούργητου. Πορφυρογέννητος δεν ήμουν. Αγωνίστηκα, πέτυχα, και οτι πέτυχα δεν ήταν χαριστικό.

Έχω ένα παράπονο όμως από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν με τίμησε όταν έπρεπε, αλλά όταν είχε ανάγκη. Το 2004 προτιμήθηκε πορφυρογέννητος για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με παίρνει ο Καραμανλής και μου λέει, “θα σε έκανα υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά σε βάζω στο Δημοσίας Τάξης για να μαζέψεις τα πράγματα”.

“Μαύρα σύννεφα στον ουρανό των Χανίων σε οτι έχει να κάνει με την Νέα Δημοκρατία, το ανάχωμα όμως ειναι παρών. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί μου έδειξαν αυτή τη συμπεριφορά. μάλλον ξέρω, άλλα δεν μπορώ να το πω. Και δεν θέλω να έρθει η ώρα που θα υποχρεωθώ να το πω, γιατί φοβάμαι μην κάνω κακό στη Νέα Δημοκρατία”.

 

Πηγή: Zarpanews

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content