Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την Εθνική Αντίσταση

Με αφορμή την Ημέρα της  Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

Με την εξάπλωση των αντιδημοκρατικών δυνάμεων, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η βία, οι καταστροφές, οι αποτρόπαιες πράξεις των Γερμανικών και Ιταλικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους, εκμηδένιζαν τις αξίες της Δικαιοσύνης και του Ανθρωπισμού. Χρειάστηκαν αμέτρητες θυσίες, σκληροί, πολύχρονοι αγώνες, για την λύτρωση από τα σκοτάδια του ολοκληρωτισμού που είχαν απλωθεί και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Στον τόπο μας άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας, παρακινημένοι από φιλοπατρία,  αξιοπρέπεια,  και πίστη στην ελευθερία, ανέλαβαν, σε άνισες μάχες απέναντι σε κατακτητές επαρκώς εξοπλισμένους, τον αγώνα εκείνων των χρόνων.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), υπήρξε μια κορυφαία περίοδος της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, με αναρίθμητα γεγονότα ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Τιμούμε τους γνωστούς και αγνώστους αγωνιστές.  Αποτελεί Χρέος μας  να εμπνευσθούμε και σήμερα από το αδούλωτο φρόνημά τους και να συνεχίσουμε την πορεία μας στους τωρινούς δύσκολους καιρούς, με θάρρος, ομοψυχία, κοινωνική εγρήγορση και διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον τόπο μας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content