Απρέπειες αντιεξουσιαστών έξω από τον Άγιο Μηνά

Η αναταραχή που άρχισε και στο Ηράκλειο από προχθές λόγω της επετείου του Γρηγορόπουλου, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Από τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, με αφορμή το μνημόσυνο που οργανώθηκε στο μητροπολιτικό ναό εις μνήμην του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μια ομάδα πενήντα περίπου νεαρών συγκεντρώθηκε στην πλατεία έξω από το ναό, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των οργανωτών του μνημοσύνου, αλλά και εναντίον του Κατσίφα.

Eκτός των άλλων, νεαροί έγραψαν υβριστικά συνθήματα ακόμα και στην πρόσοψη του μητροπολιτικού ναού!

Ο ίδιος ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος που άκουσε τη φασαρία, κατευθύνθηκε προς την πλευρά των νεαρών, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ένταση. Αντί γι’ αυτό, οι νεαροί τον αποδοκίμασαν με υβριστικό τρόπο…

Διμοιρίες των ΜΑΤ τους παρακολουθούσαν διακριτικά, μέχρι που ξαφνικά προκλήθηκε ένταση, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απωθήσουν, κι αυτοί, που βρίσκονταν την ώρα αυτή στα πέριξ του Αγίου Μηνά, άρχισαν να τρέχουν μέσα στα παρακείμενα στενά. Σε αυτή τη φάση μάλιστα, τραυματίσθηκε στο κεφάλι ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης.

Στη διασταύρωση της οδού Ιωαννίνων με τη Μονής Καρδιωτίσσης, άρχισε να πέφτει και ξύλο, οπότε οι νεαροί έτρεξαν προς τα πάνω κι έφθασαν μέχρι το πρώην Υγειονομικό.

Η σημερινή διαδήλωση είχε αποφασισθεί από χθες το βράδυ, στη διάρκεια συνέλευσης αντιεξουσιαστών που έγινε στην “κατάληψη Ευαγγελισμού”. Εκδόθηκε μάλιστα και σχετική υβριστική ανακοίνωση κατά των οργανωτών του σημερινού μνημοσύνου και κατά του ίδιου του Κων/νου Κατσίφα τον οποίο χαρακτήριζαν “φασίστα”… Η ανακοίνωση καταφερόταν και εναντίον του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και του Συλλόγου Ηπειρωτών.

Ο Λ. Αυγενάκης καταδικάζει την επίθεση αντιεξουσιαστών κατά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Με δήλωσή του στο twitter καταδίκασε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, Λ. Αυγενάκης, τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από αντιεξουσιαστές, σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος, μετά το μνημόσυνο για τον Κων/νο Κατσίφα.

Η δήλωση του Γραμματέα της ΝΔ στο twitter :

«Προπηλακισμοί και ύβρεις κατά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, σήμερα, στο Ηράκλειο. Εκεί οδηγούν ο λαϊκισμός, οι ιδεοληψίες και η ακραία διχαστική ρητορική που διακινείται ανεξέλεγκτα από αντιδημοκρατικές συνιστώσες. Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία».

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content