Σήμερα στη Λότζια η συνάντηση για το Ecorouts

Σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 09:00 στην Λότζια διοργανώνεται η 1η Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick-off meeting) για τον συντονισμό και την υλοποίηση του έργου «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία «Πράσινων»-Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών «ECOROUTS». Στην συνάντηση συμμετέχουν στελέχη των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων από την Κρήτη, Πάφου και Αραδίππου από την Κύπρο.  Ο Δήμος Ηρακλείου, συμμετέχει ως Κύριος Δικαιούχος-Συντονιστής Εταίρος στο έργο «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία «Πράσινων»-Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών “ECOROUTS”», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος «INTERREG Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020».

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου, που προέρχεται κατά 85% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι €1.262.200,00. Κύριος στόχος του έργου ECOROUTS είναι η ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων επιβλαβών, τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το φυσικό περιβάλλον, και η προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στην μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων προερχόμενοι από τις αστικές μεταφορές.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης «Η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου, σε έργα όπως το ECOROUTS, υλοποιεί το βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής για την παροχή προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες του Ηρακλείου μιας σειρά υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν δωρεάν μετακίνηση στο κέντρο της πόλης με ηλεκτροκίνητα πράσινα λεωφορεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content