Παρά τον μεγάλο φόρτο δουλειάς και την ολονυκτία προκειμένου να είναι έτοιμες οι παραδοσιακές λαγάνες από τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας, δεν λείπουν οι αρτοποιοί που βρίσκουν τη δύναμη και τον χρόνο να παρασκευάσουν και γιγάντιες λαγάνες, όπως έκανε και αρτοποιός στα Χανιά.
Τηρώντας την παράδοση 26 χρόνων, στον «Κρητικό φούρνο» στην συνοικία της Νέας Χώρας Χανίων, παρασκεύασαν μια τεράστια λαγάνα βάρους 70 κιλών!
Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Χάρης Δημητρουλάκης, για την παρασκευή της λαγάνας χρειάστηκαν 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερό, ενώ η όλη διαδικασία διήρκεσε τρεις ώρες.
Η λαγάνα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του φούρνου έχει ύψος 1,80μ και πλάτος 4,20 μέτρων.