Μεγάλες ποσότητες από «Μπλε καβούρια» έχουν εντοπιστεί στον κόλπο της Ελούντας, με αποτέλεσμα οι αλιείς της περιοχής να τα αλιεύουν σε μεγάλες ποσότητες.
Eίναι από τα καλύτερα καβούρια, είναι πολύ νόστιμα, είναι καλύτερα από την καραβίδα και τον αστακό, γίνονται καβουροσαλάτα, καβουρομακαρονάδα, καβούρι σούπα, καβούρια με σκόρδο, καβούρια αλά κρεμ, γενικά υπάρχουν πολλές συνταγές.
Αυτά τα καβούρια βγαίνουν τώρα και το χειμώνα πάνε και κρύβονται μέσα στην άμμο, τα μαγαζιά στην Ελούντα αγοράζουν καβούρια, όλα τα εστιατόρια του τόπου μας έχουν καβούρια».