Ηλεκτρονικό μητρώο για όλα τα τουριστικά πλοία

Την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Πλοίων («e-Μητρώο Πλοίων»), την οποία δημιούργησαν η γενική γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και η ΑΑΔΕ, παρουσίασαν, σε ημερίδα, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, επισημαίνοντας την “τεράστια σημασία του έργου”.(Σημείωση “Νέας Δράσης”: Aυτό που δεν είπαν βέβαια, είναι ότι σκοπός του μητρώου είναι να τεθούν όλα τα τουριστικά πλοία υπό άμεσο φορολογικό έλεγχο…).

Κατά την τοποθέτησή του, ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης,  επεσήμανε ότι με «το «e-Μητρώο Πλοίων», αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία και διευκολύνονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Δημόσιο, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών)». Τόνισε ιδιαίτερα δε, ότι η πλατφόρμα δημιουργήθηκε χωρίς ιδιώτη ανάδοχο, δηλαδή με εργασία αποκλειστικά στελεχών του δημοσίου τομέα.

Στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «Από τις 15 Νοεμβρίου έχει αρχίσει η μερική λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Σκαφών. Ως καταληκτική ημερομηνία για την ολική του λειτουργία έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου του 2021.

Είναι μια πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στην οποία θα φαίνεται η πλήρης εικόνα του σκάφους και της εταιρείας που το διαχειρίζεται. Θα φαίνονται όλες οι τυχόν εκκρεμότητες του σκάφους και της εταιρείας σε θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και του υπουργείου Οικονομικών.

 

metaforespress

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content