Ομολογιακό δάνειο εκδίδει η Attica Group

Εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων η Attica Group πιθανότατα προχωρεί στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Attica Group, ιδιοκτήτρια και λειτουργός των Blue Star Ferries, Superfast Ferries και της Hellenic Seaways, με τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο δανεισμό με χαμηλότερο επιτοκιακό κόστος, ενώ μέρος του προϊόντος της έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί και για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της Attica, ο συνολικός της δανεισμός στα τέλη Ιουνίου ανερχόταν στα 356,598 εκατομμύρια ευρώ.

Eτσι η Attica εμφανίζεται έτοιμη να αναχρηματοδοτήσει περίπου το 50% του δανεισμού της με επιτόκιο που ενδέχεται να διαμορφωθεί σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα.

Το ομόλογο της Attica θα διατεθεί τόσο σε θεσμικούς όσο και σε ιδιώτες επενδυτές, σε ποσοστά που μένει να προσδιοριστούν, και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί η διεθνής κεφαλαιαγορά, με τα μηνύματα για την κάλυψη της έκδοσης να είναι ιδιαιτέρως θετικά.

Υπενθυμίζεται πως προ μηνός η αεροπορική Aegean άντλησε με ομολογιακή έκδοση 200 εκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο 3,6%, ενώ κατατέθηκαν προσφορές ύψους 527,7 εκατ. υπερκαλύπτοντας την έκδοση.

Η Attica είναι μακράν η μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή επιχείρηση της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Πηγή: Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ