Αυγενάκης: «Διασύρουν πρόσωπα και εξαπολύουν λάσπη για να κρύψουν τα σκάνδαλά τους»

 

«Το «δόγμα Πολάκη» βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα, με στόχο την ποινικοποίηση της πολιτική ζωής του τόπου», δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο ραδιόφωνο «Alpha 989» και τη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου.

Ο κ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

• Θέση της ΝΔ είναι να χυθεί άπλετο φως σε οποιαδήποτε υπόθεση είτε αυτή αφορά άλλα κόμματα, είτε ακόμα και στελέχη της ΝΔ. Δεν έχουμε καμία διάθεση να καλύψουμε το οτιδήποτε ή τον οποιονδήποτε. Αντίθετα θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο το έργο της δικαιοσύνης.

• Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται ανύπαρκτα πορίσματα, στοιχεία που ξαφνικά εξαφανίζονται ή δεν υπάρχουν μόνο και μόνο για να αλλάξει την ατζέντα. Μόνος τους σκοπός είναι να στρέψουν την κοινή γνώμη σε θέματα που οι ίδιοι δημιουργούν.

• Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Κυβέρνησης τα γνωρίζουμε πλέον καλά, δε μας ξαφνιάζει τίποτα. Ξέρουμε πως αυτή η τακτική θα έχει συνέχεια. Τα τεχνάσματα αυτά αποτελούν τον επιθανάτιο ρόγχο μιας Κυβέρνησης που καταρρέει.

• Στις τελευταίες τους στιγμές μολύνουν την πολιτική ζωή του τόπου κερδίζοντας λίγη ζωή ακόμα. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να τους σώσει. Η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη.

• Στην υπόθεση Novartis επί εβδομάδες κρατούσαν το θέμα στην επικαιρότητα ρίχνοντας λάσπη και κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις. Προσπάθησαν να διασύρουν ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς και όταν δεν τα κατάφεραν έβαλαν την ουρά στα σκέλια και αποσιώπησαν το θέμα.

• Η ΝΔ  δεν θα δείξει καλή διάθεση στα τεχνάσματα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να δώσουμε συγχωροχάρτι στην εξαιρετικά επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που με κάθε της κίνηση αποδεικνύει πως  λειτουργεί σαν πολιτική συμμορία.

• Στην υπόθεση της ΕΡΤ οι ίδιοι οι διοικούντες κατήγγειλαν ο ένας τον άλλο για κακή διαχείριση και πιο πρόσφατα είχαμε κορυφαίους Υπουργούς να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο για χρηματισμούς στελεχών της Κυβέρνησης από τον Σόρος. 

• Η ΝΔ δε θα τους χαριστεί. Δε θα αφήσουμε τέτοια ζητήματα να ξεχαστούν. Εμείς θέλουμε η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της ανεπηρέαστα, με οποίον τρόπο κρίνει. Όχι στα παιχνίδια της Κυβέρνησης που ρίχνει  σταχτή στα μάτια του κόσμου απλά και μόνο για ν’ αλλάξει την ατζέντα 

• Είναι η «πρώτη φορά αριστερά» με λερωμένα χέρια και με λερωμένο ποινικό μητρώο. Για παράδειγμα στην υπόθεση του Θριάσιου, με άλλους όρους έγινε ο διαγωνισμός και αλλιώς ήρθε στη Βουλή. Μιλάμε για απώλεια πολλών εκατομμυρίων από τον κρατικό κορβανά. Δεν θα χαριστούμε πουθενά. Η  ΝΔ δεν ξεχνά.

• Κανένας στη ΝΔ δεν είναι διατεθειμένος να καλύψει το οτιδήποτε. Όλα στο φως. Από την άλλη δεν θα επιτρέψουμε να διασύρονται προσωπικότητες απλά και μόνο για να ικανοποιήσουμε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Κυβέρνησης.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα που κάποτε επικαλέστηκε για να έρθει στην εξουσία. Σήμερα, έχουμε μια μακροσκελή λίστα σκανδάλων στα οποία είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάκτυλο.

• Μετά από 4 χρόνια που ασχολούνται με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, τα «τσακάλια» του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν τώρα, ν’ ανακαλύψουν μια δήθεν καλά φυλαγμένη κρύπτη με στοιχεία. Είναι αστεία πράγματα αυτά. Είναι αστείο να αφιερώνουμε χρόνο από το δημόσιο διάλογο για σχεδιασμούς της Κυβέρνησης που έγιναν στο γόνατο. Δεν πείθουν πλέον κανέναν.

• Είμαστε έτοιμοι για σκληρή δουλειά σε μια Κυβέρνηση που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Μ’ έναν Πρωθυπουργό που ενώνει τους Έλληνες και πιστεύει στις αστείρευτες δυνάμεις των Ελλήνων. Έτσι, θα πάρει μπροστά η οικονομία και θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content