Εν μέσω συλλαλητηρίων μίλησε χθες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αλ. Τσίπρας

Η αριστερά σώζει την κληρονομιά της «Ελληνικής Μακεδονίας» δήλωσε από το Παλαι ντε Σπόρ της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας που με εμφυλιοπολεμικά συνθήματα και αναφορές στην περίοδο της δικτατορίας αλλά και της κατοχής επιχείρησε να συνδέσει για μια ακόμη φορά τη Ν.Δ. με την ακροδεξιά.

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι  «η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία». «Ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας στέλνει σήμερα μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, δημοκρατίας» σημείωσε χαρακτηριστικά την ώρα που εκτός σταδίου πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια και στην περιοχή είχε στηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα αστυνομικών και ΜΑΤ που απέτρεπαν την πρόσβαση στο χώρο της εκδήλωσεης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής» καθώς και ότι όλη η Ελλάδα «τον ακούει να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις. Μια τέτοια γραμμή είναι που νομιμοποιεί στελέχη της ΝΔ, να συναγελάζονται με χρυσαυγίτες σε διάφορα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Που νομιμοποιεί συνδικαλιστές – εκπαιδευτικούς υποτίθεται – της ΝΔ να βγάζουν ανακοινώσεις που θυμίζουν Μεταξική φάλαγγα.  Έτσι, που να αποθρασύνεται ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής, και να απευθύνει δημόσια, πρόσκληση κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά τις αντισυγκεντρώσεις, δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους» προσθέτοντας πως «δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι – χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής»,

Και συνέχισε επαναλαμβάντοντας τα περί «κληρονόμων» και δήθεν σκανδάλων λέγοντας ότι «Δε θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Ζίμενς και της Νοβάρτις, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες προδότες και μειοδότες»

Εν συνεχεία υποστήριξε ότι «άλλοι έβαλαν τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων και της χρεοκοπίας, εμείς την απελευθερώσαμε, εκείνοι καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και τη περηφάνια των Ελλήνων, εμείς την ανακτήσαμε. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουραγό των διεθνών εξελίξεων» ενώ σε αντιδιαστολή σημείωσε πως «εΕμείς την αναδεικνύουμε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Μεσόγειο».

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να εγκαλούν αυτοί εμάς  για μειοδοσία και εθνομηδενισμό και να γυρίσουν ξανά την Ελλάδα στις σκοτεινές εποχές του διχασμού».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνοτας ότι:

– Βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας.

– Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας.

– κλείνει οριστικά την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ,

– κλείνει το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησε στο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα, με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως δημοκρατία της Μακεδονίας

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την οικονομία καθώς και για τα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή αναφέροντας πως η κυβέρνησή του απήλλαξε τη χώρα από τα δεσμά.

Στο σημείο αυτό τόνισε μάλιστα ότι «Δεν παραδοθήκαμε στους δανειστές ούτε και στα μεγάλα συμφέροντα» ενώ παρουσίασε εκ νέου τις παροχές στις οποιες προβαίνει η κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως αυτό προκύπτει από την ορθολογική διαχείριση και την έξοδο από τα μνημόνια.

Τέλος, μίλησε και για τα ζητήματα διαφθοράς λέγοντας ότι  «είναι πλέον όλα στο φως: Το πάρτι στην Υγεία, οι μίζες και τα δωράκια μεγαλοστελεχών του φαρμάκου προς πολιτικούς. Οι διαδρομές του χρήματος ανάμεσα σε τράπεζες, στα ΜΜΕ και τα κόμματα. Η φούσκα των εκατοντάδων εκατομμυρίων δανεικών κι αγύριστων των παλιών κομμάτων εξουσίας. Ο κρυμμένος πλούτος στην Ελβετία και αλλού, διαφόρων μεγάλων φοροφυγάδων».

 

Liberal

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content