“Κι οι θάλασσες σωπαίνουν” στην Ανδρόγεω

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Νίκου Ψιλάκη που τιτλοφορείται “Κι οι θάλασσες σωπαίνουν”, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο.

Για το νέο βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Νικολακάκης, ο ερευνητής Κ. Μαμαλάκης και ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν η Γεωργία Καρβουνάκη και η Έφη Ψιλάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Ηρακλής Πυργιανάκης.

Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του νέου μυθιστορήματος:

“Στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκεται ένα από τα πιο σκοτεινά περιστατικά της ναζιστικής κατοχής: η βύθιση του πλοίου Τάναϊς, που μετέφερε, κλεισμένους στ’ αμπάρια του, Έλληνες ομήρους, Ιταλούς αντιφασίστες, και όλους τους Εβραίους της Κρήτης(…)”.

“Ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα, που μέσα στις σελίδες του, η μυθοπλασία βαδίζει πλάι στην ιστορία, τα πραγματικά πρόσωπα διαλέγονται με τα επινοημένα προκειμενου να αναδειχθούν οι μεγάλες αλήθειες που απλώνονται πέρα από τον χρόνο και το χώρο.Έτσι γιατί ένα ιστορικό μυθιστόρημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνομιλεί μόνο με το χρόνο της ιστορίας”.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content