Ξεδίψασε η Κρήτη με τις τελευταίες βροχές

Ευνοημένη ήταν η Κρήτη χθες Κυριακή, με τις άφθονες βροχές που σημειώθηκαν σε όλο το νησί.

Οι κατά τόπους μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν σημαντικά ύψη βροχοπτώσεων που αρχίζουν από τα 10 και ξεπερνούν τα 35 χιλιοστά.

Χαρακτηριστικό του καιρού είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά βροχές έπεσαν παντού και δεν σημειώθηκε το φαινόμενο να βρέχει σε ένα σημείο και σε λίγη απόσταση πιο πέρα να μην έχει πέσει ούτε σταγόνα.

Mεγάλη ικανοποίηση προκαλεί και η σχετικά ήπια ένταση των βροχών που ήταν τέτοια ώστε το νερό να καταλήγει στο υπέδαφος και τους υπόγειους υδροφορείς, χωρίς να σχηματίζει χειμάρρους που θα το οδηγούσαν στη θάλασσα…

Δελτίο καιρού για σήμερα Δευτέρα

Σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 σε όλη την Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά καθώς και τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της χώρας. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 9, στα κεντρικά από 4 έως 14, στα νότια από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 21.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδος ισχύουν οι εξής προβλέψεις:

Την Τρίτη: Πιθανότητες για ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη, κυρίως σε δυτικές περιοχές του νησιού, με ενίσχυση των Δυτικών – Νοτιοδυτικών ανέμων.

Την Τετάρτη αναμένεται καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με τους ανέμους να έχουν εξασθενήσει.

Την Πέμπτη ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει την Κρήτη ξαναφέρνοντας βροχές στο νησί.

Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά καλοκαιρία αλλά προς το βράδυ ένα νέο αλλά καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα έλθει από τα δυτικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content