Ανοιχτά κιμαδοπιτάκια

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μαγιονέζα

Για τη σύνθεση

  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • μαγιονέζα
  • μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Ιδανικά με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνειά της για να μην φουσκώσει.
  • Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας από 1 κ.σ. από τη γέμιση.
  • Τυλίγουμε τη σφολιάτα περιμετρικά για να φτιάξουμε έναν κόθρο και απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο.
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μαγιονέζα και μαϊντανό.

akispetretzikis.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content