Ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο με μεσογειακές γεύσεις
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
1 κ. γλ. αποξηραμένος άνηθος
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
Προσθέστε τα 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και καλύψτε μια με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από τον μπακαλιάρο.
Πασπαλίστε με το βασιλικό, τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών.
Σερβίρετε με επιπλέον φέτες λεμονιού.
newsbeast.gr