Μπρόκολο και κουνουπίδι σαν πίτσα

Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 2 κεφάλια κουνουπίδι (κομμένο σε φουντάκια)
  • 1 κεφάλι μπρόκολο (κομμένο σε φουντάκια)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού (χωρίς γλουτένη)
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

Για το σερβίρισμα

  • Πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή για το κουνουπίδι και μπρόκολο στο φούρνο με τυριά, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 200°C βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί, βάζουμε τις φούντες από μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί.
  • Μπήγουμε ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι τα κομμένα ντοματίνια, το σπασμένο σκόρδο, τη ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά.
  • Σπάμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από το ψημένο κουνουπίδι και μπρόκολο. Να πάει σε όλη την επιφάνεια, σκορπάμε εδώ κι εκεί.
  • Ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών.
  • Τέλος, σκορπάμε τα φύλλα βασιλικού.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέουν λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας.

argiro.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content