Μια μοσχοβολιστή αχνιστή φασολάδα εμπλουτισμένη με χορταρικά και μυρωδικά είναι ό,τι πρέπει όταν η θερμοκρασία πιάνει την… κατιούσα.
Μερίδες:4Χρόνος προετοιμασίας:15’Χρόνος μαγειρέματος:1:5’Έτοιμο σε:1:20’Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Υλικά
300γρ. φασόλια ξερά
250γρ. χόρτα (μυρώνια, καυκαλίθρες, λάπαθα, σέσκουλα) χονδροκομμένα
120ml ελαιόλαδο
200ml ζωμό λαχανικών (1 κύβος)
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα αποφλοιωμένη, τριμμένη χωρίς τη φλούδα
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουσκεύετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και πετάτε το νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση τα στραγγίζετε πάλι και πετάτε το νερό.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε μέσα τα φασόλια και αρκετό νερό (τόσο ώστε να τα σκεπάζει καλά). Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά να μαλακώσουν αρκετά.
Προσθέτετε τότε τα χόρτα την ντομάτα, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια. Λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
olivemagazine.gr