Ένας πανεύκολος λαχταριστός μεζές που κάλλιστα μπορεί να μπει στο τραπέζι μας και ως κυρίως πιάτο, ειδικά αν συνδυαστεί με φρέσκες τηγανητές πατάτες.
Υλικά
-
- 500γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτριες φέτες
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 8-10 πιπεριές πράσινες, χοντροκομμένες
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- θυμάρι ή ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα λουκάνικα για 1-2 λεπτά και τα μεταφέρετε σε πιάτο.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
olivemagazine.gr