Συστατικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ούζο
- 1/3 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. νερό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- παρμεζάνα
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα λιγκουίνι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση, κατά μήκος, και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 ½ λεπτό.
- Σβήνουμε το τηγάνι με το ούζο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι με τη σάλτσα στη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το σκόρδο, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, 1 κουτάλα της σούπας νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και ρίγανη.
akispetretzikis.com