Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε κι εσείς.
του Ηλία Μαμαλάκη
Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:35′ Έτοιμο σε:55′
Υλικά
Για το κοτόπουλο
3 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο από στήθος
3 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Για το φρικασέ
1 κιλό αντίδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 αβγά
χυμό από 1½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε κατά πλάτος φτιάχνοντας δύο καινούρια φιλέτα. Τα χτυπάτε με ένα βαρίδι να ανοίξουν.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κατίκι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και την πάπρικα. Τα ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με αυτό τις έξι επιφάνειες των φιλέτων. Τα τυλίγετε σε ρολά και τα δένετε με ένα μικρό σπαγκάκι.
Βάζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε, τα ακουμπάτε σε πιατέλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Με προσοχή ξετυλίγετε τα σπαγκάκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, ρίχνετε μέσα τα αντίδια μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαραθούν. Ανακατεύετε καλά. Μόλις πάρουν βράση ακουμπάτε επάνω τους τα έξι φιλέτα του κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακινείτε. Αφήνετε το φαγητό να χλιαρέψει. Βγάζετε τα φιλέτα και τα κόβετε σε φετούλες. Τα γαρνίρετε με τα χόρτα και μπόλικη σαλτσούλα.
olivemagazine.gr