Υλικά
Μερίδες: 12-14
Διαδικασία
- Βάζουμε τη μυζήθρα, σε δόσεις, στο μπλέντερ και χτυπάμε ώστε να πολτοποιηθεί καλά και να αποκτήσει λεία υφή.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, ή σε ένα μπολ, με το μίξερ χειρός, τα ασπράδια με τα 100 γρ. από τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα
- Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ.
- Βάζουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη (350 γρ.) και τα χτυπάμε με το «φτερό» μέχρι να ενωθούν. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε με τη σειρά τη μυζήθρα, την αμυγδαλόσκονη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και τη «διπλώνουμε» μέσα στο μείγμα με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 – 26 εκ. και ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη γλυκιά μυζηθρόπιτα σε κομμάτια με μέλι και κανέλα.
Πηγή: gastronomos.gr