Γλυκιά μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Μερίδες: 12-14

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τη μυζήθρα, σε δόσεις, στο μπλέντερ και χτυπάμε ώστε να πολτοποιηθεί καλά και να αποκτήσει λεία υφή.
  2. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, ή σε ένα μπολ, με το μίξερ χειρός, τα ασπράδια με τα 100 γρ. από τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα
  3. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ.
  4. Βάζουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη (350 γρ.) και τα χτυπάμε με το «φτερό» μέχρι να ενωθούν. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους.
  5. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε με τη σειρά τη μυζήθρα, την αμυγδαλόσκονη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
  6. Στο τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και τη «διπλώνουμε» μέσα στο μείγμα με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 – 26 εκ. και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε τη γλυκιά μυζηθρόπιτα σε κομμάτια με μέλι και κανέλα.

Πηγή: gastronomos.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content