Αν έχετε όρεξη για ένα εύκολο γλυκάκι, που θα ετοιμάσετε στο πι και φι, χωρίς πολλά υλικά και χωρίς έξτρα προσθήκη ζάχαρης, τότε σας έχουμε τη συνταγή για μια μους σοκολάτας. Και σοκολατένια και γλυκιά και εύκολη.
Χρειάζεστε απλώς κουβερτούρα και μερικά αυγά. Και η μους είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά! Μπορείτε να την απολαύσετε μόνοι ή με παρέα ή και να τις δώσετε ως σνακ στα παιδιά, όταν σας ζητούν γλυκό! Προσοχή όμως! Δεν είναι ανάγκη να φάτε μεγάλη ποσότητα καθώς κάθε μερίδα περιέχει 375 θερμίδες!
Υλικά για 4 άτομα
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (τουλάχιστον 70% κακάο)
6 αυγά
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε ξεχωριστά. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τα ασπράδια, αφού τους προσθέσουμε και την πρέζα αλάτι, μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία μαρέγκα. Αναμειγνύουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα με τη σοκολάτα ώστε να διατηρήσουμε την αφράτη υφή της.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο. Ιδανικά πρέπει να μείνει στην ψύξη για 3 ώρες περίπου.
Για το σερβίρισμα, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω στα μπολάκια λίγη τριμμένη σοκολάτα, λίγη τρούφα ή όποια άλλη γαρνιτούρα θέλουμε.
olivemagazine.gr