Μια μακαρονάδα που φωνάζει καλοκαίρι, εξαιρετικά εύκολη και πεντανόστιμη. Ο γλυκός πελτές θα κάνει τη σάλτσα λαχταριστή ενώ, αν έχετε φρέσκο σκόρδο, μην το φοβηθείτε. Τελευταία λεπτομέρεια, μια απλόχερη ποσότητα βασιλικού!
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
Για τη σάλτσα
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 8-10 σκελίδες φρέσκο σκόρδο, σπασμένες ή χοντροκομμένες
- 1 ½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- ½ κουτ. γλυκού θυμάρι, φρέκο ή ξερό
- 10 φύλλα βασιλικό, φρέσκο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- μπόλικο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες al dente.
- Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους και να μαλακώσουν, χωρίς να καούν και μαυρίσουν.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το κρασί, το νερό που κρατήσαμε, το θυμάρι, πιπέρι και λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα.
- Όταν η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα.
- Σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό και μαύρο πιπέρι.
olivermagazine.gr