Η μακαρονάδα του καλοκαιριού: Ταλιατέλες με πελτέ και σκόρδο

Μια μακαρονάδα που φωνάζει καλοκαίρι, εξαιρετικά εύκολη και πεντανόστιμη. Ο γλυκός πελτές θα κάνει τη σάλτσα λαχταριστή ενώ, αν έχετε φρέσκο σκόρδο, μην το φοβηθείτε. Τελευταία λεπτομέρεια, μια απλόχερη ποσότητα βασιλικού!

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες

Για τη σάλτσα

  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 8-10 σκελίδες φρέσκο σκόρδο, σπασμένες ή χοντροκομμένες
  • 1 ½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι, φρέκο ή ξερό
  • 10 φύλλα βασιλικό, φρέσκο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • μπόλικο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες al dente.
  • Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους και να μαλακώσουν, χωρίς να καούν και μαυρίσουν.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το κρασί, το νερό που κρατήσαμε, το θυμάρι, πιπέρι και λίγο αλάτι.
  • Ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα.
  • Όταν η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό και μαύρο πιπέρι.

olivermagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content