Υλικά
- 1 κιλό µέτρια σε µέγεθος καλαµαράκια
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 µεγάλο κρεµµύδι
- 2 φρέσκα κρεµµυδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλικοµµένο άνηθο
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 2 κουταλιές της σούπας δαµάσκηνα ψιλοκοµµένα
- ½ κουταλάκι µοσχοκάρυδο
- χυµό 1 λεµονιού
- αλάτι & πιπέρι
Προετοιμασία
Πλένουµε και καθαρίζουµε τα καλαµαράκια. Τα αδειάζουµε βγάζοντας από µέσα την κεντρική µεµβράνη. Αφαιρούµε τα µουστάκια και τα ψιλοκόβουµε χωριστά σε ένα µπολ, στο οποίο προσθέτουµε τα κρεµµύδια, τον άνηθο, το ρύζι, τα δαµάσκηνα, το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το µοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Γεµίζουµε τα καλαµαράκια µε το µείγµα αυτό. Κλείνουµε το καθένα καλαµαράκι µε τη βοήθεια µιας σκληρής οδοντογλυφίδας.
Τα τοποθετούµε σε µία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουµε 1½ φλιτζάνι νερό, τα σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30-40 λεπτά. Βγάζουµε τα καλαµαράκια προσεκτικά µε ένα πιρούνι και τα τοποθετούµε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεµόνι. Τα βάζουµε στον φούρνο για 20-30 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία µέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουµε αφού κρυώσουν.
Πηγή:incrediblecrete.gr