Καλαμαράκια με σπανάκι

Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια πράσα σε φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες
  • 4 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 φρέσκια ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 ζουμερό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για τα λεμονάτα καλαμαράκια με σπανάκι στην κατσαρόλα,
  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 4′-5′ να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό για τα καλαμαράκια με σπανάκι.
  • Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι το ρύζι σχεδόν να πιει τα υγρά από το σπανάκι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το χυμό λεμόνι.
  • Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι.
  • Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ να τραβήξει τα υγρά του.

argiro.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content