Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 4 μέτρια πράσα σε φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες
- 4 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
- 1 φρέσκια ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- 2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο
- λίγο φρέσκο δυόσμο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
- 1 φλ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 ζουμερό λεμόνι
Εκτέλεση
- Για τα λεμονάτα καλαμαράκια με σπανάκι στην κατσαρόλα,
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 4′-5′ να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό για τα καλαμαράκια με σπανάκι.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι το ρύζι σχεδόν να πιει τα υγρά από το σπανάκι.
- Σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το χυμό λεμόνι.
- Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι.
- Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ να τραβήξει τα υγρά του.
argiro.gr