Καριόκες, νηστίσιμες και νόστιμες

Υλικά:

225 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. νερό
125 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
200 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
25 γραμμ. κακάο σκόνη
125 γραμμ. καρύδια
1 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
325 γραμμ. κουβερτούρα
1 κουτ. σ. λάδι καρύδας

Επί το έργον: 

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τα 125 γραμμ. κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και ρίχνω μέσα τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, το κακάο, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύω να γίνει ένα πηχτό μείγμα που θα πλάθεται.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα και τυλίγω το μείγμα σαν σαλάμι.

Το βάζουμε  στην κατάψυξη για 1-1.5 ώρα και έπειτα το κόβω σε φέτες.

Λιώνουμε  την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνω και το κουταλάκι λάδι μέσα και έπειτα βουτάω τα κομμάτια μέσα στη σοκολάτα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και έπειτα από 1-2 ώρες είναι έτοιμα.

dogma.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content