Κεφτέδες με πλιγούρι και βότανα

Υλικά
1 κιλό κιμάς μόσχου
1 κιλό κιμάς χοιρινός
600 γρ. ντομάτες φρέσκιες
100 γρ. ντοματοπολτός
αλάτι – πιπέρι
1 ματσάκι ρίγανη
100 γρ. κύμινο
2 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι σέλινο
300 γρ. απάκι
100 γρ. κρεμμύδι ξερό
10 γρ. σκόρδο
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
60 ml. γάλα
200 γρ. τοματάκι κονκασέ
150 ml. κρασί κόκκινο
ξύδι
600 γρ. πλιγούρι
βότανα σε ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το μείγμα για τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι αλευρωμένα.Ετοιμάζουμε μία σύβραση με τις ντομάτες φρέσκιες, ντοματοπολτό, κύμινο, απάκι, κρεμμύδι ξερό, σκόρδο, τοματάκι, κονκασέ (κονσέρβα) και βότανα σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στην σύβραση και αφήνουμε 15’ να μαγειρευτούν. Μουσκεύουμε το πλιγούρι για μια ώρα σε χλιαρό νερό. Παίρνουμε την σάλτσα από τα κεφτεδάκια και ψήνουμε το μουσκεμένο πλιγούρι. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια επάνω στο πλιγούρι και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Συνταγή: Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content