Σοκολατένιος κορμός με εξωτική γεύση καρύδας. Θα γίνει το αγαπημένο σας παγωμένο γλύκισμα αυτό το καλοκαίρι.
Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:0′ Έτοιμο σε:30′ Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Υλικά
Για τη βάση
100γρ. τριμμένο μπισκότο
50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
10γρ. κακάο
5γρ. κονιάκ
20γρ. αμύγδαλο κροκάν
20γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα καρύδας
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
400ml γάλα
50γρ. καρύδα τριμμένη
Για την κρέμα σοκολάτας
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
400ml γάλα
2 κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές
Για το γαρνίρισμα
κανέλα τριμμένη
Κακάο
Διαδικασία
Για τη βάση: Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Για την κρέμα καρύδας: Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Προσθέτετε την καρύδα και ανακατεύετε.
Για την κρέμα σοκολάτας: Διαλύετε τον καφέ σε 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό γάλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα σοκολάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Σε μία μακρόστενη φόρμα, στρώνετε το μπισκότο και έπειτα απλώνετε την κρέμα σοκολάτας και από πάνω την κρέμα καρύδας. Βάζετε το γλύκισμα στην κατάψυξη, για περίπου 2 ώρες, ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με κανέλα και κακάο
olivemagazine.gr