Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρέσκοτριμενο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι 2%

Για το σερβίρισμα

  • βρασμένο ρύζι καστανό

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 40΄.
  • Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

argiro.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content