Κοτόπουλο με ρύζι

Αυτό το νόστιμο πιάτο με ρύζι και κοτόπουλο, είναι από τα πιο διάσημα πιάτα της αργεντίνικης κουζίνας. Να το φτιάξετε κι εσείς, θα σας αρέσει πολύ.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:1:15′ Έτοιμο σε:1:30′

Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό, κομμένο στα 8
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκκομένο
½ πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
½ πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
½ κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
1 φλιτζάνι καρότα βρασμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτετε στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, το μίγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύεται σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Στο τέλος, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το βρασμένο ρύζι και τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content