Συστατικά
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. σπανάκι, φρέσκο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 200 γρ. τυρί light, τριμμένο
- 6 κρέπες
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 5-6 λεπτά για να πάρουν χρώμα και να πέσει ο όγκος τους.
- Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο το μείγμα με τα μανιτάρια, το σπανάκι, τη μουστάρδα και σβήνουμε το βαλσάμικο ξίδι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και ψηθούν καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στο γκριλ.
- Προσθέτουμε 100 γρ. από το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε τις κρέπες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο και πιπέρι.
akispetretzikis.com