Μία εύκολη και απολαυστική συνταγή με κριθαράκι για το καθημερινό τραπέζι, που θα απολαύσουν πολύ μικροί και μεγάλοι.
Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:35′
Υλικά
400γρ. λουκάνικα από βοδινό ή χοιρινό κρέας ή ανάμεικτα, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κονσέρβα τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
1 κουτ. σούπας τοματοπολτός
4 πράσινες πιπεριές κέρατο, σε λωρίδες πλάτους 2.5εκ.
3-4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε μεγάλα καρέ
400γρ. κριθαράκι χονδρό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή 2-3 κλωναράκια φρέσκια
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πράσινες πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με ξίδι και αφήνετε το τηγάνι στην άκρη.
Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρετε το κριθαράκι σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε το κριθαράκι στο τηγάνι με το λουκάνικο και προσθέτετε τη ρίγανη και την πάπρικα ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτετε τον τοματοπολτό, τα τοματάκια, τη ζάχαρη και τα μαγειρεύετε όλα μαζί προσθέτοντας λίγο λίγο καυτό νερό μέχρις ότου το κριθαράκι να είναι al dente και το τηγάνι να έχει αρκετό ζουμάκι.
Τέλος προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, περιμένετε 2-3 λεπτά και σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με λίγο μαϊντανό.
olivemagazine.gr