Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα λαζάνια
50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκια
1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
αλάτι , πιπέρι
1 κουτί λαζάνια
4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Για τη σάλτσα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
Για τα λαζάνια
Βήμα 1
Βράζετε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά περίπου, ίσα – ίσα δηλαδή να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
Βήμα 2
Κόβετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τηγανίζετε ελαφρά. Αν θέλετε, μπορείτε και να ψήσετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
Βήμα 3
Σε κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Βήμα 4
Ρίχνετε μετά τις μελιτζάνες μαζί με τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε για λίγο.
Βήμα 5
Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνετε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύετε καλά να ενωθούν.Για τη σάλτσα ντομάταςΒήμα 1
Σε κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε για 10 δευτερόλεπτα.
Βήμα 2
Προσθέτετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3
Η σάλτσα σε αυτή την περίπτωση θέλετε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
Βήμα 4
Αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο.
Βήμα 5
Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Προσθέτετε το μείγμα γέμισης.
Βήμα 6
Συνεχίζετε με λαζάνια, γέμιση, λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνετε με τη φέτα.
Βήμα 7
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
newsbeast.gr