Μακαρονάδα Αλφρέντο με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Φτιάχνουμε μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες μακαρονάδες, δηλαδή, σπαγγέτι Αλφρέντο. Με λίγα υλικά ετοιμάζουμε ένα απολαυστικό και γρήγορο πιάτο.

Υλικά

  • 100 γρ. τυρί cottage
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη
  • 200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Διαδικασία

  • Ρίχνουμε στο μούλτι το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα λεία.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μούλτι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε).
  • Τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Μεταφέρουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι.
  • Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Μοιράζουμε την pasta σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content