Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 10 πιτάκια
Διαδικασία
- Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
- Ρίχνουμε εκεί λίγο λίγο το νερό και τη ρακή και με τα χέρια μας προσπαθούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι μέσα στον χυλό που δημιουργείται.
- Αργά και σε μικρές ποσότητες προσθέτουμε νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ζυμάρι.
- Προσθέτουμε σταδιακά και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή ελάχιστο αλεύρι.
- Μαζεύουμε όλη τη ζύμη από τα τοιχώματα. Στο τέλος του ζυμώματος δεν θα πρέπει να έχει απομείνει καθόλου αλεύρι στο μπολ και στα τοιχώματα.
- Πλάθουμε σε μια μεγάλη μπάλα, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Βρέχουμε τα χέρια μας και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης, στο μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού. Το απλώνουμε καλά πάνω στο χέρι, να καλύψει όλη την παλάμη μας.
- Βάζουμε περίπου 1 κουτ. σούπας από το τυρί στο κέντρο της ζύμης, βρέχουμε ξανά τα χέρια μας και το διπλώνουμε για να κλείσει καλά.
- Ζεσταίνουμε 1 κουτ. γλυκού λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα την πίτα. Την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να ανοίξει και να σχηματίσει έναν δίσκο διαμέτρου περίπου 12-15 εκ.
- Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν η ζύμη και το τυρί.
- Σερβίρουμε τις πίτες ζεστές, περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με σουσάμi.
gastronomos.gr