Πένες ογκρατέν με μπέικον και λιαστή τομάτα

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 300 γρ. μπέικον
  • 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. λιαστή τομάτα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
  • 2 φάκελοι μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
  • Βράζουμε για ένα-δύο λεπτά.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, την ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα, πασπαλίζουμε με τα 2/3 από το τυρί και ανακατεύουμε.

Για τη μπεσαμέλ

  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ προσθέτοντας το 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τις πένες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

olivermagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content