Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 300 γρ. μπέικον
- 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. λιαστή τομάτα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
- 2 φάκελοι μπεσαμέλ
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για ένα-δύο λεπτά.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, την ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα, πασπαλίζουμε με τα 2/3 από το τυρί και ανακατεύουμε.
Για τη μπεσαμέλ
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ προσθέτοντας το 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τις πένες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
olivermagazine.gr