Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κοτόπουλο

Τι θα χρειαστούμε

500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)

1 σέλινο, ψιλοκομμένο (περίπου 1/3 του φλιτζανιού)

4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες (περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας)

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (ή τζίντζερ σε σκόνη)

2 φύλλα δάφνης

6 φλιτζάνια ζωμό  κοτόπουλο

2-3 λωρίδες από ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/3 του φλιτζανιού ρύζι μπασμάτι

1 1/2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια

Κόλιαντρο ή μαϊντανό για γαρνιτούρα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Καλύπτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τα μπαχαρικά: ανακατεύουμε το αλάτι, τον κουρκουμά, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι μαζί σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και περιμένουμε να ροδίσουν για 5-7 λεπτά, απ’όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σέλινο και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 5 έως 6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περισσότερο.

Βήμα 4ο

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης και τις λωρίδες λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου.

Βήμα 5ο

Προσθέτουμε το ρύζι, τα ρεβίθια και τον χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι μας. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα, αφαιρούμε
τα φύλλα δάφνης και τις φλούδες λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με κόλιαντρο ή μαϊντανό για σερβίρισμα.

Πηγή: simplyrecipes.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content