Πώς να φτιάξουμε σπιτική φρέσκια γρανίτα φράουλα

Αγαπάμε τις φράουλες και τις γρανίτες και για αυτό κάνουμε συνδυασμούς. Απολαμβάνουμε, λοιπόν, δροσερές και νόστιμες γρανίτες στο σπίτι μας. Παίρνουμε φρέσκες φράουλες, φτιάχνουμε τις γρανίτες και καθόμαστε στο μπαλκόνι μαζί με τους αγαπημένους μας.

Υλικά για 8 μερίδες:
2 κιλά ώριμες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
½ κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
¼ κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο (προαιρετικά)
1 μικρή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τις φράουλες με κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίξουν. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ με τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο και το αλάτι.

Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί, το οποίο θα το αφήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες του για 45 λεπτά, παράλληλα το μείγμα θα παραμείνει πιο υγρό στο κέντρο.

Με ένα πιρούνι θα πάρουμε τα παγωμένα σημεία της γρανίτας και θα σπρώξουμε προς τη μέση. Θα το αφήσουμε και πάλι στην κατάψυξη για 30 με 40 λεπτά ακόμα. Θα επαναλάβουμε τη διαδικασία με το ανακάτεμα 3-4 φορές μέχρι να γίνει ελαφριά η γρανίτα. Έπειτα θα τη μοιράσουμε σε μικρά μπολ και θα σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content