Ετοιμάζουμε μια διαφορετική συνταγή με ρεβίθια για το οικογενειακό τραπέζι. Φτιάχνουμε και εύκολη σως τυριού με φρέσκο τυρί κρέμα.
Μερίδες: 4
Υλικά
- 8 μπούτια κοτόπουλου
- 2 μαραθόριζες, σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, έτοιμη από βαζάκι
- 3 κουτ. σούπας μελάσα ροδιού
- 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 800 γρ. ρεβίθια έτοιμα,βρασμένα, μέχρι να μαλακώσουν
- 250 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα ρεβίθια
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- τραγανό ψωμί, για συνοδεία
Για τη σος τυριού:
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας μελάσα ροδιού
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 χούφτα άνηθο, ψιλοκομμένο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Ρίχνουμε τη μαραθόριζα και το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πιρέξ, μαζί με την πάστα πιπεριάς και τη μελάσα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη μαραθόριζα σε ένα αντικολλητικό ταψί και από πάνω ακουμπάμε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω. Ψήνουμε για 20′.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες και τα ρεβίθια μαζί με ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και τη ζάχαρη. Τα ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 30΄ ή μέχρι το κρέας να γίνει τραγανό και η σάλτσα να συμπυκνωθεί.
Σος τυριού: Αναμειγνύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι το γιαούρτι με τη μελάσα, λίγο αλάτι, το φρέσκο τυρί κρέμα και τον άνηθο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε τη σος τυριού πάνω από τα ρεβίθια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.
olivemagazine.gr