Γράφει ο Αλέξανδρος Πασακούδης
Ολό και περισσότερο αναζητούμε, όσοι νηστεύουμε μέσα στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, να βρούμε γρήγορα και νηστίσιμα πιάτα, που να μη χάνουν όμως καθόλου σε θρεπτική και γευστική αξία. Φαντάζομαι, θα συμφωνήσετε μαζί μου: είναι καιρός να στραφούμε στα πλούσια σε αξία και θρεπτική ποιότητα λαδερά.
Ρεβύθια με μελιτζάνες: θρεπτικότατο φαγητό, λαδερό, νηστίσιμο, πεντανόστιμο. Το καλό βράσιμο των ρεβυθιών θα τα κάνει ακόμα πιο γευστικά και σε συνδυασμό με το άρωμα και τα υγρά της μελιτζάνας, ένα είναι σίγουρο: θα το ξαναφτιάξετε αυτό το φαγητό!
Υλικά:ι
½ κιλό ρεβίθια
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
Αλάτι, πιπέρι
4 μελιτζάνες
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Έχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουσκεύουν. Σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί με τα ρεβίθια.
Πηγή (για Υλικά και Εκτέλεση): https://www.monastiriaka.gr/