Τα αμπελοφάσουλα μαγειρεύονται εξαιρετικά ως φαγητό κατσαρόλας αλλά σερβίρονται μια χαρά και ως σαλάτα.
Υλικά
1 κιλό αμπελοφάσουλα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
250γρ. ντοματίνια
200γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
100γρ. ελιές θρούμπες
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζετε τα Αμπελοφάσουλα για 8-10 λεπτά ή για λίγο περισσότερο αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλετε. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο κρύο νερό. Τα στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και το λαδοτύρι σε χοντρούς κύβους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αμπελοφάσουλα και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε αμέσως.
olivemagazine.gr