Ιδανική επιλογή για τις μέρες και τις νύχτες με κρύο
Υλικά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
110 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
220 γρ. μανιτάρια crimini ψιλοκομμένα
110 γρ. φρέσκα μανιτάρια shiitake, ψιλοκομμένα
1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
1/2 φλ. τσαγιού άγριο ρύζι
4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1/2 φλ. τσαγιού γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ή οποιοδήποτε γάλα/κρέμα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε όλα τα μανιτάρια και το θυμάρι και σοτάρετε μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 8 λεπτά.
Ρίξτε το βαλσάμικο και ανακατέψτε. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για ένα ακόμη λεπτό. Ρίξτε το ζωμό και αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση.
Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 45 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι. Προσθέστε το γάλα ή την κρέμα πριν σερβίρετε.
newsbeast.gr