Υλικά:
- 25 gr. αποξηραμένα πορτσίνι (= Boletus)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 60 gr. ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20 gr. βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 300 gr. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 gr. σπαγγέτι
- παρμεζάνα τριμμένη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Μουλιάζω τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε 300 gr. χλιαρό νερό για 30 λεπτά τουλάχιστον.
- Παράλληλα βράζω το σπαγγέτο σε αλατισμένο νερό, al dente, τα σουρώνω και τα κρατάω ζεστά.
- Ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά, βγάζω τα μανιτάρια από το νερό και τα στραγγίζω, το νερό το σουρώνω και το κρατάω.
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτω τα μανιτάρια, το σκόρδο και το νερό που έχω κρατήσει, τόσο ώστε να καλύψει τα μανιτάρια.
- Αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια και να μείνει το 1/3 του νερού, προσθέτω το θυμάρι και τα μακαρόνια, ανακατεύω, περιμένω να τραβήξουν το νερό και αποσύρω από την φωτιά.
- Σερβίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: agriamanitaria.gr