Αν αγαπάς τις κρέπες αλλά και το σουφλέ, τότε σου έχουμε την ιδανική συνταγή.
Οι κρέπες είναι αφράτες και συνήθως τις απολαμβάνουμε στην γλυκιά τους εκδοχή. Μπορείς όμως να τις φτιάξεις και στον φούρνο και να τις μετατρέψεις σε σουφλέ με τυριά και αλλαντικά.
Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες, μαλακό, τυρένιο πιάτο που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια. Η συνταγή τους είναι πολύ εύκολη.
Υλικά συνταγής για κρέπες φούρνου
Για τις κρέπες:
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
12 φέτες ζαμπόν
12 φέτες μπέικον
350 γρ. τυρί γκούντα
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κονσέρβα μανιτάρια
2 κρέμες γάλακτος
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για κρέπες φούρνου
Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα μίξερ για να διαλυθεί καλά το αλεύρι. Το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.
Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα της κρέπας. Περιμένουμε μέχρι να ξεκολλάει η κρέπα και την γυρνάμε από την άλλη. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε να έχει ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε στην άκρη της κρέπας μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα μπέικον, τριμμένο τυρί, μία ροδέλα πιπεριά, μία ροδέλα ντομάτα, αλάτι και λίγα μανιτάρια.
Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υλικά και τοποθετούμε τις κρέπες, τη μία δίπλα στην άλλη.
Ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος πάνω από τις κρέπες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τρίβουμε πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσει ωραίο χρώμα.
Πηγή: .iefimerida.gr