Υλικά
Μερίδες: 9
Σιρόπι
Διαδικασία
- Για την κλασική και αγαπημένη τούρτα σοκολάτας ξεκινάμε και ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μπρίκι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μπρίκι σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά αφού κοχλάσει.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σιροπιάζουμε πολύ ελαφρά τα παντεσπάνια χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το ρίχνουμε στη σπασμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
- Ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και διακοσμούμε με πουράκια ή με φλούδες σοκολάτας.