Συνταγή για μαλακά μπισκότα σοκολάτας μόνο με 55 θερμίδες

Yλικά για 25 μαλακά μπισκότα cookies:

  • ¾ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη (ή υποκατάστατο ζάχαρης)
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας άγλυκες

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τοποθετείς τις νιφάδες βρώμης σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις για 10 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, φροντίζεις να αναμείξεις σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάς το μείγμα.
  • Προσθέτεις το αυγό, τα ασπράδια και τη βανίλια, μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές!
  • Προσθέτεις στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και τις νιφάδες βρώμης και τοποθετείς το υλικό στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Βγάζεις το υλικό από το ψυγείο και τοποθετείς μεγάλες κουταλιές του μείγματος σε ταψί.
  • Ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου τα μπισκότα να ροδίσουν.
  • Πρόσεξε μην παραψήσεις τα μπισκότα αφού εσωτερικά πρέπει να είναι μαλακά.

Θρεπτική αξία ανά δύο μπισκότα:

  • 108 θερμίδες
  • 5 γραμμ. λίπος
  • 15γραμμ. υδατάνθρακες
  • 2 γραμμ. πρωτεΐνες
  • 1 γραμμ. φυτικές ίνες
  • 1mg σίδηρος
  • 7mg ασβέστιο
  • 66 mg νάτριο.

shape.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content