Yλικά για 25 μαλακά μπισκότα cookies:
- ¾ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
- ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη (ή υποκατάστατο ζάχαρης)
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας άγλυκες
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετείς τις νιφάδες βρώμης σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις για 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, φροντίζεις να αναμείξεις σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάς το μείγμα.
- Προσθέτεις το αυγό, τα ασπράδια και τη βανίλια, μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές!
- Προσθέτεις στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και τις νιφάδες βρώμης και τοποθετείς το υλικό στο ψυγείο για μια ώρα.
- Βγάζεις το υλικό από το ψυγείο και τοποθετείς μεγάλες κουταλιές του μείγματος σε ταψί.
- Ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου τα μπισκότα να ροδίσουν.
- Πρόσεξε μην παραψήσεις τα μπισκότα αφού εσωτερικά πρέπει να είναι μαλακά.
Θρεπτική αξία ανά δύο μπισκότα:
- 108 θερμίδες
- 5 γραμμ. λίπος
- 15γραμμ. υδατάνθρακες
- 2 γραμμ. πρωτεΐνες
- 1 γραμμ. φυτικές ίνες
- 1mg σίδηρος
- 7mg ασβέστιο
- 66 mg νάτριο.
shape.gr