Σούπερ γευστική και καλοκαιρινή συνταγή για παγωτό σάντουιτς.
Η ζύμη για τη στρώση με τα μπισκότα είναι μαλακή και φουλ με κομματάκια σοκολάτας για έξτρα γλύκα.
Υλικά
Για τη ζύμη
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
Για το παγωτό
κομματάκια σοκολάτας
2 λίτρα παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.Στο μπολ ενός μίξερ, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου τέσσερα λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 20 με 30 δευτερόλεπτα.
Με το μίξερ στο χαμηλό, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στη ζύμη και με μια ξύλινη κουτάλα ή μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες και τις πιέζουμε ελαφρά με το χέρι. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες.
Αφήνουμε να κρυώσουν όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο. Παίρνουμε μία στρώση, μετά βάζουμε μία μπάλα παγωτό και στη συνέχεια τη δεύτερη στρώση. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να είναι έτοιμα όλα.
Τοποθετούμε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ ή σε ένα πιάτο. Σέρνουμε το κάθε παγωτό σάντουιτς πάνω στα κομματάκια σοκολάτας. Σερβίρετε αμέσως ή τυλίξτε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη.
Πηγή: iefimerida.gr