Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για την ψητή κολοκύθα στο φούρνο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, το πετιμέζι, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε την κίτρινη κολοκύθα και το τυρί και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί (που ιδανικά να χωράει την κολοκύθα ακριβώς), αδειάζουμε το μείγμα κολοκύθας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και η κολοκύθα και το τυρί.
- Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με αυγά μάτια με απάκι ή προσούτο.
gastronomos.gr