Τι πιο νόστιμο και φίνο από τροφαντές πιπεριές, γεμιστές με μελωμένο ρύζι από τις εύφορες πεδιάδες της Ανατολικής Μακεδονίας, φρέσκα μυρωδικά και παραδοσιακή γραβιέρα;
Υλικά
Μερίδες: 4
- 8 πιπεριές καμπάνες, (κατά προτίμηση κόκκινες)
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ρύζι Καρολίνα Στρυμόνα
- 350 γρ. γραβιέρα, σε μικρά κυβάκια
- 3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 220 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τις πιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και γραβιέρα, αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την ψιλοκομμένη πιπεριά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, τα μυρωδικά, την γραβιέρα, 100 ml από το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τις πιπεριές αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και τακτοποιούμε σε ταψί που να τις χωράει ακριβώς.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.
gastronomos.gr